روزمرگی

اخبار تولیدی های کشور

روزمرگی

اخبار تولیدی های کشور

باقلا مازندرانی

گیاهی است علفی یک ساله، به ارتفاع ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر، با برگهای مرکب از ۲ تا ۶ بر ۴ درشت و گلهای درشت به رنگ سفید یا گلی، میوه آن ضخیم و متورم به طول ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر که محتوی چند دانه دو لپه است.

طبیعت باقلا درجه اول سرد و تر و دارای مواد آهن و فسفر و کلسیم و پتاسیم و ویتامین های مختلف بوده، مواد  عضلات و هیدروکربن و مواد چرب و مواد آلبومینوری دی مانند لگومین سیلین ،  سوتین، نوکلئید وجود دارد این مواد در باقلای خشک بیشتر از باقلای سبز است.

 خواص کلی- مقوی و مغذی، پاک کننده امراض سینه از خلط و تسکین دهنده سرفه و در زخم روده و قی و اسهال موثر است. 

دم کرده گل باقلا برای شستشوی کلیه و مثانه و دفع سنگ کلیه و کلنگ های کلیوی و بیماری پیلونفریت که نوعی بیماری عفونی و چرکی کلیه و لگن چه است و ادرار چرکین می نمایند،مفید است.

 جوشانده میوه باقلای سبز اثر نرم کننده و رفع التهاب های روماتیسم نقرس و ضماد آرد دانه باقلای خشک روی آب سالم و جوشهای بدن استفاده می شود

1- یک مشت  برگ باقلا را در نصف لیوان آب بجوشانید کمی سرد که شد انگشت یا ناخن درد دیده را داخل آن قرار دهید وقتی سر شد تجدید نمایید.

2-برای پخته شدن آبسه ها و جوشها دانه های باقلا تازه و یا باقلای خشک را به صورت خمیر و آرد، روی آنها قرار دهید تا چرک آنها خارج و بهبود یابد.

3- خوردن آب باقلای پخته، جهت رفع خشونت سینه و هر و همچنین مانع تولید سنگ در کلیه و مثانه می گردد.

 ضرر آن-1- مصرف زیاد دانه باقلا، مانند همه حبوبات باعث افزایش اسید اوریک به بدن می گردد نفخ شکم و سقل دماغ و کندی  ذهن ایجاد می نماید، چون دیر هضم است باید مدتی در آب سرد خیسانده شود.

2- در باغ لاسمی وجود دارد به نام فابیسم که کشنده است، و فقط با پخته شدن باقلا از بین می رود و این سمت در بعضی از کارهای غیر خوراکی هم وجود دارد، مخصوصاً در به کار باقلا نباید خورد زیرا عوارض کم خونی در قانون احتمالات روحیه زیان و ناراحتی قلبی مخصوصاً در اطفال ایجاد می نماید.

3- تنفس بوی گل با قلاب و خوردن دانه های باقلای خوام با غلاف، نوعی مسمومیت ایجاد می‌کند، در نتیجه رنگ پوست بدن زرد تا استفراغ و درد سر به وجود می‌آید,اما اگر با قلاب همراه دارچین و خردل پخته شود بر روی نخواهد داشت.

  • محمد دهقان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی